دوشنبه 22 اردیبهشت 1404
بازدید:
32
به گزارش ایرنا، فاطمه داوری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: شورای بین المللی موزهها (ایکوم) با در نظر گرفتن آینده موزه ها در جوامعی که به سرعت در حال تغییر است ، امسال شعار «موزهها برای آینده پایدار» را برای این روز در نظر گرفته است، تا اعلام کند موزه ها می توانند باعث پرورش خلاقیت، نوآوری، توسعه پایدار شهری و ایجاد فرصت شغلی شوند. شعار میراث فرهنگی هم برگفته از رویکرد جهانی موزه ها «میراث فرهنگی و آینده» انتخاب شد.
وی افزود: در هفته میراث فرهنگی براساس موضوع و پیام های راهبردی برای هر روز یک شعار در نظر گرفته شده است. یکشنبه ۲۸ اردیبهشت روز موزه ها برای آینده پایدار، دوشنبه ۲۹ اردیبهشت روز میراث فرهنگی و آینده جوامع در حال تغییر، سه شنبه ۳۰ اردیبهشت روز میراث ناملموس و میراث زنده، چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت روز میراث فرهنگی و توسعه شهری، پنج شنبه یک خرداد روز میراث فرهنگی، کیراث جهانی و آینده، جمعه دوم خرداد روز میراث فرهنگی و جوامع محلی، شمبه سوم خرداد مصادف با روز مقاومت، ایثار و پیروزی روز میراث فرهنگی، ایثار و مقامت است.
مهمترین رویدادهای تقویمی هفته میراث فرهنگی
سخنگوی معاون میراث فرهنگی و دبیر هفته میراث فرهنگی گفت: پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت بزرگداشت فردوسی در خراسان رضوی، شنبه ۲۷ اردیبهشت نشست با سمن های میراث فرهنگی در سعدآباد، یکشنبه ۲۸ اردیبهشت روز ملی موزه و تجلیل از موزه داران برتر کشور در موزه ملی، دوشنبه ۲۸ اردیبهشت همایش ملی میراث فرهنگی و گردشگری مجلس شورای اسلامی، سه شنبه ۳۰ اردیبهشت نشسنت توسعه همکاری های کشورهای عضو میراث ناملموس، چهارشنبه ۳۱ اردیبشهت نشست تخصصی آینده بافت های تاریخی و ظزفیت های انتقال حق توسعه برگزار می شود.
داوری ادامه داد: پنج شنبه یکم خرداد نشست بایسته های ثبت جهانی در استان گلستان، جمعه دوم خرداد برنامه های استانی و شمبه سوم خرداد رونمایی از برنامه ثبت ۱۵۰ مکان رویدادهای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار میشود.
برنامه های ملی هفته میراث فرهنگی
دبیر هفته میراث فرهنگی، برگزاری نشست مشترک با کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، نشست مشترک با ایکوم برای روز جهانمی موزه ها و تقدیر از موزه های برتر، نشست با انجنت های مردم نهاد میراث فرهنگی، نشست روایت ناتمام؛ میراث، جعل و قاچاق، همایش ملی موره، گردشگری و معلولیت و نشست آینده پژوهی در میراث فرهنگی مشترک با پژوهشگاه میراث فرهنگی را از برنامه های ملی هفته میراث فرهنگی عنوان کرد.
محورهای برنامه های استانی در هفته میراث فرهنگی
داروی زنگ میراث فرهنگی و بازدید از موزه ها و آثار تاریخی مدارس، نشست های استانی با محور « نوآوری کاربرد فناوری در معرفی میراث فرهنگی و نمایشگاه، مشست استانی با محوریت آینده و میراث فرهنگی در پایگاه های میراث ملی و جهانی، نشست مشترک با شهرداران شهرهای دارای بافت تاریخی و اداره کل راه و شهرسازی استان، نشست خیرین میراث فرهنگی در استان ها و بازدبید از بناها و موزه ها، برگزاری نشست انجمن میراث فرهنگی در تمام سطوح استانی، نشست با سمن های میراثی استان، حضور در شورای فرهنگ عمومی استا قبل از هفته میراث فرهنگی و هماهنگی برنامه های گستردهبرای هفته، نمایشگاه های آثار تاریخی، پویش فضای مجازی ویژه کاربران شبکه های اجتماعی،بسته های موضوعی فرهنگی برای ارکان مختلف اجتماعی ( تورهای بازدید از اماکن تاریخی و مکوزه ها)، جلسات استانی با با شوراهای شهر برای «هر شهر یک موزه» را از برنامه های استانی در هفته میراث فرهنگی برشمرد.
رویدادهای استانی هفته میراث فرهنگی
وی افزود: در هفته میراث فرهنگی ۶۵ نمایشگاه موزه ای در موزها، ۲۷۰ نشست تخصصی و رویداد فرهنگی در استان ها، موزه ها، پایگاه ها و امکان تاریخی برگزار می شود.