روز جهانی بناها و محوطه های تاریخی
شنبه 30 فروردین 1404 بازدید: 35

به گزارش ایرنا، ️ شعار امسال «میراث در معرض بحران ها و درگیری ها-آمادگی و یادگیری از ۶۰ سال فعالیت» نامگذاری شده است و از همه کشورهای عضو درخواست کرده است اقداماتی را برای افزایش آگاهی جامعه جهانی برای شناخت و حفاظت از بناها و محوطه های تاریخی انحام دهند.
معاونت میراث فرهنگی در سراسر کشور با سرلوحه قرار دادن شعار « تاب آوری آثار تاریخی در برابر بحران ها » بدین مناسبت برنامه های مختلفی را تدارک دیده است از جمله: برگزاری بالغ بر ۵۰ نشست علمی – پژوهشی، مانورهای مدیریت بحران در آثار و بناهای تاریخی، فرصت بازدید رایگان مردم از بناهای تاریخی و برگزاری تورهای تخصصی که فرصتی برای آشنایی بهتر و بیشتر عموم شهروندان با میراث فرهنگی باشد.
حفاظت و صیانت از میراث فرهنگی و تاریخی و تمدنی در هر کجای جهان فراتر از اراده، اقدام، برنامه عمل یک سازمان یا وزارتخانه است. یک برنامه عمومی مشترک میان حاکمیت، دولت، مردم و آحاد شهروندان است.
ماریوبارگامی بوسا، نویسنده مشهور برنده جایزه نوبل که چند روز قبل در ۸۹ سالگی درگذشت در یکی از آخرین کتاب هایش درباره فرهنگ می نویسد:
با توجه به اینکه امروز بیشتر از هر زمان دیگری در تاریخ بشر، مقاله و نظریه و تحلیل درباره فرهنگ داریم، اما چرا در زمانه ما چنین در لبه سقوط و زوال قرار گرفته است؟
پاسخ های زیادی به این پرسش داده شده است، اما مسأله اصلی آن است که «آموزش فرهنگ» باید از پایه های سنتی آن «خانواده، دین (کلیسا/ مسجد) مدرسه» آغاز شود. اگر می خواهیم ۸۵۶ موزه کنونی در کشور، ۲۸ اثر میراث ملموس و طبیعی ثبت جهانی که در ۱۰۷ سایت و مکان مشترک است، ۲۶ اثر میراث ناملموس جهانی، ۴۳ هزار اثر ثبت شده از یک میلیون اثر که باید ثبت شود [ ۱۴۷۷۷ ابنیه، ۱۹۶۳۷ تپه و محوطه، ۲۵۹۴ اثر منقول، ۱۱۵۴ اثر طبیعی، ۳۰۵۶ اثر ناملموس و ... ] حفظ و صیانت شود نیاز به آن دارد که:
️رویکرد حکمرانی کشور تغییر یابد و میراث فرهنگی در صدر قرار گیرد.
سواد میراثی جامعه بالا رود و تبدیل به فرهنگ عمومی شود.
آموزش میراث فرهنگی از مدارس آغاز و در دبیرستان، دانشگاه ها ادامه یابد.
بودجه و اعتبار لازم تخصیص یابد.
نیروی انسانی، امکانات پشتیبانی و زیر ساخت ها تأمین گردد.
نهضت بزرگ مردمی سازی میراث فرهنگی در کشور به راه افتد. (انجمن خیرین میراث فرهنگی که در ۲ سال اخیر در سراسر کشور تشکیل شده است می تواند امیدهای زیادی را ایجاد کند)
ایران عزیز قدمتی بالغ بر ۷ هزار سال تاریخ و سابقه زیست بیش از یک میلیون سکونت بشری را در خود ثبت کرده است. ۴۴ کشور امروزی دنیا روزگاری در تحت قلمرو ایران بوده اند. ایران در عرصه ثبت میراث ملموس و طبیعی جزو ده کشور نخست دنیا در حوزه ثبت میراث ناملموس در عرصه جهانی جزو چهار کشور برتر دنیا است.

مرکز گردشگری علمی-فرهنگی دانشجویان ایران
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به مرکز گردشگری علمی-فرهنگی دانشجویان ایران می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2018 istta.ir All rights reserved. Powered & Designed by WebTakin.ir , Graphic by Yousefi
logo-samandehi